Форум за психология и житейски кризи
Октомври 09, 2026, 10:28:46
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини
:
КАРТИЧКИ
Начало
Forum
Помощ
Търси
Вход
>
Категория
>
Състояния
>
Усложнена скръб
Страници: [
1
]
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Усложнена скръб (Прочетена 7698 пъти)
Administrator
Newbie
Публикации: 5
Усложнена скръб
«
-:
Ноември 19, 2009, 03:11:33 »
Усложнена скръб
Тъгата по загубата на близък човек никога не си отива напълно, но това не трябва да остава център във вашия живот. Ако болката ви е толкова силна, че ви пречи да се върнете към нормалния начин на живот, може да страдате от заболяване, което се нарича усложнена скръб. Усложнена скръб е все едно да си останете в състояние на постоянен плач.
Може да имате неприятности и дълго време след смъртта на вашия близък. Или да сте заети с човек, който умира, толкова дълго, че да подкопае всекидневието ви и обичайните неща, които извършвате.
Симптомите на сложна скръб включват:
Интензивен копнеж по починалите
Натрапливи мисли или представи за любимия ви човек
Отказ да приемете смъртта или да изпитвате чувство на недоверие
Представи, че вашия близък е жив
Търсене на лицето по познати места
Избягване на нещата, които ви напомнят за вашия любим човек
Екстремен гняв
Чувство, че животът е празен или безмислен
Активен
jani12
Newbie
Публикации: 4
Re:Усложнена скръб
«
Отговор #1 -:
Февруари 06, 2010, 04:43:22 »
Днес бях на задушница на гробищата. Гледах ужасната кал в която стъпвам и неможех да се помиря, че моя баща лежи в тази кал. Ужасно, не мога да го приема, това е силно усещане, което не мога да приема. Чудя се какъв е смисълът на живота, след като живота свършва и хората завинаги остават в земата?!
Активен
ZajoBajo
Newbie
Публикации: 2
«
Отговор #2 -:
Април 29, 2010, 10:42:55 »
Здравейте,
видях, че тук някой хора са споделили, че имат проблем с спането на изгасено осветление и бих искал да споделя собствените си перипети след загуба на близък. До преди две години, живеех с баба ми, след това се изнесох с гадже на квартира за 6 месеца. През тези месеци, баба ми почина и се наложи да се върна, за да не се харчат излишни пари. Няколко месеца след повторното ми връщане в апартамента започнах да имам проблем да заспивам на тъмно и да имам усещане за "присъствие" нещо, което много ме напряга. Забелязал съм, че се случва само в някой дни, но наистина тези дни трудно заспивам и сякаш ми се иска, бързо да стане светло. Имало е няколко пъти, в които съм се будил с кошмари, които не помня, но след това за да заспя трябва да е пуснат телевизор. Моля ви се кажете на какво може да се дължи това и какво може да се направи за да се променят нещата.
Активен
jani12
Newbie
Публикации: 4
«
Отговор #3 -:
Май 02, 2010, 10:13:11 »
И аз имам същото усещане, че някой пристъства в стаята като загася лампата, ужасно е. И при мен, не е веки ден, а само понякога, ако някой знае защо е така нека помогне
Активен
Страници: [
1
]
Изпечатай
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Категория
-----------------------------